Go to Top
  • Dr. Avinash Potnis – Novartis İlaç Genel Müdürü

    İlaç sektöründe, çoğunluğu Novartis Grup bünyesinde olmak üzere 25 yıldır çok uluslu şirketlerde farklı ülke ve bölge tecrübesi bulunan Avinash Potnis, 2017 yılından bu yana Novartis İlaç Genel Müdürlüğü görevini başarı ile yürütmektedir. Türkiye organizasyonuna katılmadan önce Avinash, Vietnam, Filipinler ve Tayland’da Genel Müdürlük rollerini üstlenmiş, Novartis Genel Merkezi İsviçre Basel’de Oftalmoloji İş Birimi Başkanı olarak bölgesel bir rolde de bulunmuştur. Farklı kültürlerin de yer aldığı liderlik ekipleri oluşturan ve global yetenek geliştirmeye odaklanan Avinash, kariyeri boyunca rekabete hazırlık ve lansman deneyimi konularında kritik global projelerde rol almıştır. Halen Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD) Başkan Yardımcılığı ve İsviçre Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürüten Avinash, ABD’de Pharma Executive tarafından 2012 yılı ilk 12 Global İlaç Lideri arasında gösterilmiştir.

  • Ahu Mine Güran – Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş Connectivity Yöneticisi

    1982 Giresun doğumlu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Bursa’da tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliğini 2005 yılında bitirdi. Lisans eğitiminin ardından yine İTÜ’de Malzeme Mühendisliği yüksek lisansını tamamladı.

    İş yaşamına 2006 yılında InoTec Teknoloji Yönetim ve Danışmanlığı firmasında başladı. 2008 yılı itibari ile Ditaş Doğan Yedek Parça İmalat ve Teknik A.Ş.’de 3 yıl OEM satış sorumlusu olarak görev yaptı. Satış ile başlayan kariyerine, 2011-2015 tarihleri arasında Türk Sanayisinin önde gelen firmalarından Tofaş Türk Otomobil Fabrikasında satın alma departmanında devam etti. Satış ve satın alma da geçen 8 senenin sonunda edindiği tecrübe ile proje üretmek ve proje liderliği konusunda aktif görev almak için 2015 yılında Tofaş’ta Fiat İş Birimi Direktörlüğünde İş Geliştirme departmanına geçiş yaptı. Ekim 2019’dan bu yana ise Connectivity (Bağlantılı Araç) Yöneticisi olarak görev yapıyor. Evli ve 2 çocuk annesi

  • Av. Altuğ Özgün – TEİD Yönetim Kurulu Üyesi, Çetinkaya Avukatlık Bürosu

    Altuğ Özgün, yaşam bilimleri alanında 16 yılı aşkın yöneticilik tecrübesine sahip bir hukuk ve uyum profesyonelidir. Kariyerine Özgün Avukatlık Bürosu’nda serbest avukatlık yaparak başlamış, daha sonra çok uluslu organizasyonlarda kurum içi hukukçu/danışman olarak görev yapmaya devam etmiştir. Eastpharma’da (Deva Holding) Hukuk Müşaviri ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptıktan sonra medikal cihaz alanına geçerek, Beckman Coulter’da (Danaher) Hukuk ve Uyum Müdürü olarak çalışmıştır. Özgün, kariyerine Sandoz’da (Novartis) Hukuk Baş Müşaviri ve Uyum Müdürü olarak devam etmiş, burada hukuk departman yönetimine ve uyum programlarına odaklanmıştır. Daha sonra etik kültür, etik liderlik ve etik karar verme gibi alanlarda uzmanlığını geliştirmek için Astellas Pharma’da Etik ve Uyum Direktörü olarak görev almıştır. Kendisi halen Çetinkaya Avukatlık Bürosunda etik ve uyum, iş hukuku, iç soruşturmalar ve sağlık alanlarını yöneten ortak avukat olarak görev almaktadır.

    Özgün, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup, Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Hukukunda yüksek lisansına devam etmiştir. Altuğ Özgün, İstanbul Barosuna kayıtlı bir avukat olup, Etik ve İtibar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi sıfatıyla eğitmen, konuşmacı ve proje yöneticisi gibi çeşitli görevler alarak ülkemizde etik ve uyum farkındalığını arttırmak üzerine çalışmaktadır.

  • Av. Dr. Başak Ozan Özparlak – Ozan & Ozan

    Avukat Dr. Başak Ozan Özparlak, Ozan&Ozan Hukuk Bürosu ortak avukatlarındandır. Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde “Siber Güvenlik, Blokzincir ve Hukuk” ile “Güncel Gelişmeler Işığında Yapay Zeka Hukuku” derslerini yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak vermektedir. Yüksek lisansını, Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Enstitüsü’nde Avrupa Birliği Hukuku alanında, doktora çalışmalarını ise Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Özel Hukuk alanında tamamlamıştır.

    Avukatlık mesleği yanında doktora sonrası araştırmalarını yapay zeka, robotik ve yeni iletişim teknolojilerinin hukuki etkileri üzerine sürdürmektedir. “Sağlık Bilimlerinde Yapay Zeka” başlıklı kitabın yazarlarından biri olup, Finlandiya’da bulunan Oulu Üniversitesi koordinasyonunda kurulan 6G Araştırma Merkezi Uluslararası Uzman Grubu üyesi olarak “Research Challenges: Trust, Security and Privacy” başlıklı Rapora katkı vermiştir. Çalışma ve araştırma alanları başta yapay zeka sistemleri ve robotik alanındaki gelişmelerin hukuki etkileri olmak üzere, insan teknoloji kesişimi, çalışmanın geleceği, mahremiyet ve güvenlik eksenindedir.

  • Caner Eler – Socrates Dergisi Genel Yayın Yönetmeni

    “1980’de Mersin’de doğdu. İstanbul’da Saint-Benoit Fransız Lisesi mezunu oldu. 2006’dan beri Eurosport Türkiye’de spor anlatıcısı. Ayrıca NTV Spor ve D-Smart’ta spiker-yorumcu olarak çalıştı. Radikal, Four Four Two, GQ gibi mecralarda yazarlık-editörlük yaptı. 2015’ten beri Socrates Dergi’nin Genel Yayın Yönetmeni. Aynı zamanda uzun yıllardır beIN Sports’ta basketbol anlatıp yorumluyor.”

  • Dr. Cansu Canca – Al Ethics Lab’in Kurucusu ve Yöneticisi

    Dr. Cansu Canca, felsefeci ve Al Ethics Lab’in kurucusu ve yöneticisidir. AL Ethics Lab’de araştırmacılara ve uygulayıcılara etik analizi ve rehberlik sağlamak için bilgisayar bilimcileri, filozoflar ve hukuk bilimcilerinden oluşan ekiplere liderlik etmektedir. Dr. Canca özellikle biyoetik (etik ve sağlık) ve teknoloji etiği üzerine çalışmakta olup Al Ethics Lab öncesinde, Hong Kong Üniversitesi’nde öğretim görevlisi ve Harvard Hukuk Fakültesi, Harvard Halk Sağlığı Okulu, Harvard Tıp Fakültesi, Singapur Ulusal Üniversitesi, Osaka Üniversitesi ve Dünya Sağlık Örgütü’nde araştırmacı olarak yer almıştır.

    Al Ethics Lab, yapay zeka kullanan sistemlerin geliştirilmesinde ve kullanılmasında ortaya çıkan etik sorunları tespit etmek ve çözmek üzerine çalışmaktadır. Alnında öncü olan Al Ethics Lab, 2017 yılında faaliyete geçmiş ve erik çözümleri inovasyon sürecine entegre etmek için sektörde benzersiz bir yaklaşım olan PiE (Puzzle-solving in Ethics) Modeli’ni geliştirmiştir ve uygulamaktadır.

  • Demet Akman – L’Oréal Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü

    Demet Akman, İstanbul’da doğdu. Lise eğitimini Saint Benoit Fransız lisesinde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümündeki lisans eğitiminin ardından Akman, yine aynı üniversitede Mühendislik Yönetimi Yüksek Lisans Programı’nda yüksek lisansını tamamladı.

    İş hayatına Lafarge Türkiye’de İnsan Kaynakları Uzmanı olarak başlayan Akman, 2007 yılına kadar aynı şirkette sırasıyla İş Sistem Analisti, IT Uygulamaları Yöneticisi ve son olarak İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı olarak çalıştı. 2007 yılında Johnson & Johnson Türkiye İlaç Grubu İnsan Kaynakları Direktörü olarak profesyonel hayatına devam eden Akman, daha sonra yine Johnson & Johnson çatısı altında sırasıyla Tüketici Grubu ve Medikal Cihazlar Grubu sorumluluklarını aldı; ayrıca Johnson & Johnson EMEA Cordis Bölümü İnsan Kaynakları Lideri pozisyonunu da mevcut işinin paralelinde yürüttü. İnsan Kaynakları alanındaki kariyerini kişisel gelişim alanında yaptığı çalışmalarla destekleyen Demet Akman, Gestalt Coaching ve Jungian Coaching Programlarını, ayrıca takım çalışmaları alanında Organisation and Relationship Systems Coaching (ORSC) Programını tamamladı. Demet Akman, halen L’Oréal Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü olarak iş hayatına devam ediyor.

  • Ertuğrul Onur – TEİD 2019-2021 Dönemi Yönetim Kurulu Başkanı

    2007 yılından bu yana Coca-Cola İçecek Hukuk Baş Müşavirliği görevini yürüten Av. Ertuğrul Onur, 2013 yılında CCI Etik ve Uygunluk Programını hayata geçirmiş ve 2013-2016 yılları arasında CCI Etik ve Uyum Yöneticiliği görevinde bulunmuştur. Hâlihazırda Hukuk Baş Müşavirliği görevine ek olarak Etik ve Uyum Komitesi Başkanlığı görevini icra etmektedir. Coca-Cola İçecek’teki görevinden önce, Pfizer Türkiye hukuk departmanını kurmuş ve yönetmiştir. Pfizer Türkiye bünyesinde Genel Müdür Yardımcısı ve Hukuk Direktörü olarak görev yapan Av. Onur aynı zamanda uyum programlarını gerçekleştirmiştir. Av. Onur, 1995 ve 2000 yılları arasında Mobil Oil Türk A.Ş. ve BP Petrolleri Hukuk Müşavirliği görevlerini üstlenmiş; BP Türkiye Çalışanlar Temsilcisi, BP Avrupa Çalışan Konseyi Üyesi ve BP Avrupa Çalışanlar Konseyi Bağlantı Komitesi Üyesi olarak çalışmıştır. Ertuğrul Onur, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup Konya Barosunda yaptığı avukatlık stajının İstanbul Barosu’na kaydolmuş ve mezun olduğu üniversitede Araştırma Görevlisi olarak görev almıştır.

  • Esen Tümer – Yapay Zeka ve Teknoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı

    Esen Tümer, İstanbul Üniversitesi Dilbilim alanında lisans, UCLA / University of California Los Angeles, ABD’de İşletme Yönetimi alanında MBA derecesine sahiptir.

    Boston Harvard Üniversitesi’ nden Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi, New York Colombia Üniversitesi’ nden ise IoT Eğitimi almıştır. İngiltere’ deki Ashridge College ve Fransa’daki INSEAD’ dan çeşitli Liderlik ve Yönetici Yönetimi eğitimleri almıştır. Fransa’ dan Six Sigma Black Belt Sertifikası’ na sahiptir.

    ABD, Türkiye ve Orta Doğu’da değişik coğrafyalarda Microsoft, Johnson & Johnson, Tyco & Covidien, Philips Healthcare Royal Philips, Medtronic gibi çeşitli yüksek teknoloji şirketlerinde üst düzey yönetici ve liderlik rolleriyle 25 yıldan fazla iş tecrübesine sahiptir. Ayrıca Londra, Hindistan, Irak, Pakistan, Orta Asya, Doğu Avrupa, Hollanda ve Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan Krallığı ve Katar’da birçok uluslararası projeye liderlik etmiştir. Acıbadem Üniversitesi Kuluçka merkezinde danışma kurulunda ve Yeditepe Üniversitesi mütevvelli heyetinde üst düzey görevler almıştır. Manchester İngiltere’de Akıllı Giyilebilir Teknoloji Şirketi’ nin yönetim kurulu üyesi olarak görev yapmıştır UIP – International Cooperation Platform Yönetim Kurulu Eş-Başkanıdır.

    Sivil Toplum Kuruluşları konusunda güçlü geçmişe sahip olan Tümer, COCIR bünyesinde A.B/E.U mevzuatlarında Brüksel’de Türkiye’yi temsil etmiş ve TıpGörDer’in 7 yıl Başkanlığını yapmıştır. PPP Derneği’nin Başkan Yardımcılığı ve TEİD, Kurumsal Uyum ve Etik Derneği’ nde Başkan Yardımcılığı ve TWAL Bölgesinde Medtronic Kadın Ağı Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir. Teknoloji’ de Kadın Derneği W-Tech ve Women on Board Derneği’nin kurucu üyelerinden biridir. Halen ABD’de AAAI ve Avrupa’da Women AI dahil olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası derneğin aktif üyesidir.

    Forbes ve Economist Dergileri tarafından ülke genelinde tüm endüstriler arasında en başarılı 50 kadın liderler arasında yer almış ve ayrıca üst üste yıllar içinde Sağlık Sektöründe 1 Numaralı En Güçlü Kadın CEO’su seçilmıştir.

    2020 yılı itibariyle Türkiye ve ABD’de kurulan Yapay Zeka alanında faaliyet gösteren Essential Evolutions ve BioScience alanında InfiniTech’in kurucu CEO’sudur.

    Global AAAI Derneği’ne bağlı YZTD “Yapay Zeka ve Teknoloji Derneği”- nin Türkiye’deki Kurucu Başkanıdır.

  • Esra Özkan – Bağımsız Dijital Sanat Küratörü

    “Esra Özkan 2011 yılından bu yana sanat sektöründe galeriler ve müzelerin farklı birimlerinde aktif rol alarak yurt içi ve yurtdışı bir çok sergide küratör ve direktör olarak yer almıştır. Güncel olarak dijital sanatlar alanındaki araştırmalarında ve çalışmalarında, teknoloji, sanatı ve bilimi bir araya getiren çalışmalara yönelmekle birlikte felsefeyi temel alarak teknoloji, bilim ve sanat arasındaki bağı kuruyor.

  • Fikret Baltaoğlu – Expanscience Türkiye Genel Müdür

    Boğaziçi Üniversitesindeki Lisans eğitimi sonrası gittiği Amerika Birleşik Devletlerindeki Lisans üstü (MBA) eğitimini takiben profesyönel hayata gene bu ülkede atılmıştır.

    Türkiyedeki kariyerine 1994 senesinde Unilever firmasinda başlamıştır. 1999 Sonrasında L’Oreal firması ile devam eden çalışma hayatına 2013’ten beri Türkiyenin ilk Uluslarası B-Corp sertifikalı firması Expanscience Labaratuarları Türkiye Genel Müdürü sorumluluğuyla devam etmektedir.

    Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfında Eğitmen ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinde Mentör olarak aktif görev almıştır. Sürdürülebilirlik, Profesyönel Koçluk, Çevik çalışma sistemleri gibi konular faaliyet ve ilgi alanları arasındadır.

  • Fikret Sebilcioğlu – TEİD Yönetim Kurulu Üyesi, Cerebra Muhasebe ve Danışmanlık Yönetici Ortak

    Fikret Sebilcioğlu, Cerebra Muhasebe ve Danışmanlık Firması’nın yönetici ortağıdır. Adli muhasebe, suistimal önleme ve inceleme, iç kontrol, iç denetim ve etik & uyum alanlarında 25 yılı aşkın tecrübeye sahiptir. Beyaz yaka suçları, varlıkların kötüye kullanılması, rüşvet, fatura komisyonları (kickback), finansal raporlama hileleri, Foreign Corrupt Practices Act and UK Bribery Act kanunlarına uyum ile karmaşık adli muhasebe alanlarında birçok hassas proje yönetmiştir. Ayrıca Fikret rüşvet ile mücadele programları, kurum içi inceleme programları ile etik ve uyum programlarına ilişkin projelerde yer almıştır. Fikret, Suistimal İnceleme Uzmanlığı (CFE), TRACE Rüşvetle Mücadele Uzmanlığı, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Kamu Gözetimi Kurumu tarafında verilen Bağımsız Denetçi unvanlarına sahiptir.

    Özyeğin Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak İş Etiği ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk konusunda ders veren Fikret, ayrıca Etik ve İtibar Derneği’nin (TEİD) ve Transparency International Türkiye’nin (Uluslararası Şeffaflık Derneği) Yönetim Kurulu Üyesi, ACFE (Association of Certified Fraud Examiners) Türkiye’nin Danışma Kurulu üyesidir.

  • Av. Filiz Toprak Esin – TEİD Yönetim Kurulu Üyesi

    Filiz Toprak Esin, 2006 yılında Gün + Partners’da çalışmaya başlamıştır. Halen şirketler, birleşme ve devralmalar, ticari suçlar ve yolsuzlukla mücadele ve rekabet çalışma alanlarında ortak avukat olarak çalışmaktadır.

    Filiz Toprak Esin, ticari suçlar dahil, şirketlerin uyum süreçleri hakkında geniş deneyime sahiptir. Çeşitli büyük ve çok uluslu şirketlerin Türkiye’deki iştiraklerine yolsuzlukla mücadele anlamında destek olmakta, uyum süreçlerine ilişkin önleyici tavsiyeler vermektedir. Aynı zamanda şirket yöneticileri hakkında açılan ticari suç ve yolsuzluğa ilişkin soruşturma ve davalarda müvekkilleri ilgili kurumlar ve mahkemeler nezdinde temsil etmektedir. Filiz Toprak Esin, aynı zamanda rekabet hukuku alanında, danışmanlık ve eğitim hizmetlerinin yanı sıra Rekabet Kurumu nezdindeki tüm süreçlerde ve Rekabet Kurulu’nun kararları hakkında idari yargılama aşamalarında müvekkilleri temsil etmektedir.

    Filiz Toprak Esin, şirket kuruluşundan tasfiyesine kadar bir şirketin günlük işlerinde ihtiyacı olabilecek her türlü ticaret hukuku ve sözleşme danışmanlığını sunmaktadır. Ayrıca Filiz Toprak Esin, çeşitli birleşme ve devralma işlemleriyle ilgilenmiş ve Türkiye’de yatırım yapan ve faaliyet gösteren çok sayıda çok uluslu şirkete hukuki destek vermiştir.

  • Filiz Yavuz Diren – Genel Müdür, Philip Morris Sabancı

    Philip Morris/ Sabancı’nın ilk kadın Genel Müdürü olan Filiz Yavuz Diren, Philip Morris International’ın dünyadaki üst düzey kadın yöneticileri arasında bulunuyor. Türkiye’de kurduğu dijital ticari model ile globalde ki iş modelinin dönüşümüne öncülük ederken, kurduğu sistem, ticari operasyonlarda verimlilik ve etkinlik sağlayarak 150 bin bakkal esnafının dijitalleşmesini sağladı. Start-up’larla iş birlikteliklerini önceleyen Diren, Türkiye’deki start-up ekosisteminin desteklenmesine yönelik projeler yürüttü. Tarımsal kalkınma için ihraç edilebilir tarımsal ürünlerin araştırılması, geliştirilmesi ve tarımda dijitalleşme için çalışmalarda bulundu.

    Philip Morris/Sabancı’da 20 yılın üstünde kariyere sahip olan Diren; Satış, Stratejik Planlama, Kurumsal İlişkiler ve Finans Departman’larında da görev aldı. İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu olan Diren, ABD’de University of Hartford’dan da MBA derecesine sahip.

    Sivil Toplum Örgütleri’nde etkin görevler üstlenen Diren; TAİK ve Tütün Sanayicileri Derneğinde yönetim kurullarında olup, iş hayatında kadını ve çeşitliliği destekleyen Catalyst Avrupa Bölgesi Danışma Kurulu’nda ve Türkiye’nin önde gelen iş derneklerinde de aktif rol oynuyor.

  • Gamze Cizreli – Kurucu & Yönetim Kurulu Başkanı, Big Chef

    Diyarbakır’lıdır.

    ODTÜ İşletme Fakültesi mezunudur. 3 yıl Ankara’da Savunma Sanayi’nde faaliyet gösteren bir şirkette kurumsal hayatı deneyimledikten sonra, girişimci ruhuna teslim olmuştur. 1993-2005 yılları arasında, henüz Ankara’da hiçbir örneği yokken, çok farklı konseptlerde birçok yiyecek-içecek markasını Ankara’ya kazandırmıştır.

    2007 yılında tüm bu markaları geride bırakarak öz kaynaksız, tamamen banka kredisi, ileriye dönük ödeme planları dahilinde BigChefs Cafe-Brasserie markasını kurmuştur. Bugün BigChefs, 7 ülkede toplam 65 şube ve 3000 çalışana ulaşmıştır.

    Gamze Cizreli, özellikle son yıllarda BigChefs’in büyüme hedeflerinin yanı sıra; sosyal sorumluluk projelerine ağırlık vermiştir. Hayata geçirdiği “Toprağın Kadınlarından Sofralara Projesi” ile Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda konuşma şansına sahip olmuş ilk Türk kadın girişimcilerinden biridir. Birleşmiş Milletlerin 2030 Sürdürülebilir Amaçlarından 2.Açlık, 5.Cinsiyet Eşitliği, 12.Sorumlu Üretim, Tüketim 13.İklim Değişikliği için çeşitli projeler geliştirerek Dünyanın Bu hedeflerine ulaşması için büyük çaba göstermektedir.

    Gamze Cizreli, restoran işletmeciliğinin yanı sıra ODTÜ İşletme fakültesinde “Girişimcilik” dersleri vermiştir. Dönemsel olarak çeşitli dergi ve gazetelere gurme ve seyahat yazıları yazmıştır.

    2010 KAGIDER ve Garanti Bankası işbirliği ile düzenlenen “Kadın Girişimcisi” yarışmasında Türkiye 1.’liğini kazanmıştır. 2011, 2013 ve 2017 yıllarında Ekonomist Dergisinin düzenlediği “Yılın İş İnsanları” yarışmasında “Yılın Kadın Girişimcisi” ödüllerini almıştır.

    KAGİDER (Kadın Girişimciler Derneği) ve TURYİD (Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri başta olmak üzere olarak çeşitli Sivil Toplum Kuruluşlarında aktif olarak görev almaktadır.

    Oğul ve Ali adında iki çocuk annesidir.

  • Gemma Aiolfi – Head of Compliance, Corporate Governance and Collective Action, Basel
    Institute on Governance

    Temmuz 2013’ten bu yana Basel Yönetişim Enstitüsü’nde Uyum, Kurumsal Yönetim ve Kolektif Eylem Başkanı olarak görev yapmaktadır.

    Daha önce Zürih Oerlikon’daki ABB AG Integrity (Dürüstlük) Departmanında Hukuk Müşaviri olarak görev yapan Bayan Aiolfi, İsviçre Bankası UBS AG’de Yolsuzlukla Mücadele Küresel Başkanı olarak çalışmıştır. OECD’nin Uluslararası Ticari İşlemlerde Rüşvet Çalışma Grubu’nda görevlendirildiği esnada, Basel Yönetişim Enstitüsü’nün kurulmasına yardım ettiği ve OECD Çalışma Grubu Başkanı Prof. Mark Pieth ile birlikte çalıştığı, Basel Üniversitesi’nde çalışmak üzere görevlendirilmiştir.

    Aiolfi, London School of Economics’te Hukuk okuduktan sonra avukatlık yeterliliğine sahip olmuştur. Hukuk alanındaki Lisansüstü çalışmalarını Basel ve Stockholm Üniversitelerinde tamamlamıştır. İsviçre Etik ve Uyum kurulunun bir üyesidir ve daha önce Peru Graña y Montero kurulunun harici konsey danışmanlığını yapmıştır. Ayrıca, OECD’nin İş Dünyasında Güven Yönlendirme Komitesi üyesidir.

  • Hakan Türker – Dış İlişkiler Başkanı, bp Türkiye

    Hakan Türker 2012 tarihinden bu yana Ankara’da bp Türkiye Dış İlişkiler Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

    Hakan bp’ye 1988 yılında katılmıştır ve 1999 yılına kadar iç denetim, finans, ikmal ve lojistik ve satış birimlerinde görev almıştır.

    Hakan, Ankara’da ki görevine atanmadan önce Kuzey Avrupa (Polonya, Almanya, Avusturya , Benelüks) ülkeleri LPG Performans İş Ünitesi Lideri olarak görev yapmaktaydı.

    Hakan daha önce de Çin’in Guangzhou şehrinde İkmal ve Lojistik Müdürü ve daha sonra da 2006 – 2010 yılları arasında LPG Türkiye ve Güney Afrika LPG Ülke Müdürü olarak görev yapmıştır.

  • Halil Kardıçalı – 3M Türkiye Genel Müdürü ve Hukuk Direktörü

    Halil Kardıçalı 3M Türkiye’nin Genel Müdürü ve Hukuk Direktörü olarak görev yapmaktadır. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 2003 yılında mezun olmuştur. Eğitimine Cornell Üniversitesi’nde devam etmiş ve yüksek lisansının hukuk alanında (LL.M.) tamamlamıştır.

    İstanbul ve New York Eyaleti barolarına kayıtlı olan Kardıçalı, şirketler hukuku ve birleşme-devralmalar konularında Türkiye’nin önde gelen hukuk bürolarında 7 yıl çalışmış ve 3M’e katılmadan önce uluslarası bir BT firmasında Hukuk Direktörü olarak 4 yıl görev almıştır.

    Halil Kardıçalı, 2015 yılında 3M Türkiye’de Hukuk Direktörü olarak göreve başlamış ve pek çok farklı alanda liderlik görevleri üstlenmiştir. CEE ve EMEA Bölgelerinde, İş Hukuku Bölge Avukatı olarak çalışmıştır. Kardıçalı, 3M Türkiye’nin İnsan Kaynakları Departmanını yönetmiştir. Genel Müdür ünvanını almadan önce ise, 3M Türkiye’nin Kamu ile İlişkiler Bölümüne liderlik etmiştir.

    Halil Kardıçalı, konferanslarda uyum yönetimi, kariyer planlaması ve kişisel gelişim konularında konuşmacı olarak yer almıştır. Endüstri derneklerinde aktif rol almaktadır ve Türkiye Yelken Federasyonu Hukuk Kurulu’nun başkanıdır. Kardıçalı evli ve bir çocuk babasıdır.

  • Laurent Duffier – L’Oréal Türkiye Ülke Genel Müdürü

    Laurent Duffier EM Lyon Üniversitesi’nde Satış & Pazarlama üzerine okumuş ve daha sonra İşletme Yüksek Lisansı’nı tamamlamıştır. Fransızca, İngilizce ve İspanyolca bilen Duffier, L’Oréal kariyerine ilk olarak satış organizasyonunda başlamış ve daha sonra Pazarlama, İnsan Kaynakları, Strateji gibi farklı bölümlerde çalışmış ve genel müdürlük görevleri alarak kariyerinde ilerlemiştir. 2011 yılında aldığı Orta Doğu Bölgesi Tüketici Ürünleri Bölümü Genel Müdürü görevinden sonra, 2015 yılında Doğu Avrupa Bölgesi Tüketici Ürünleri Bölümü Genel Müdürü görevine atanmıştır. 2018 yılı itibariyle L’Oréal Türkiye Ülke Genel Müdürü olarak kariyer hayatına devam etmektedir.

  • Levent Kömür – Mey | Diageo Türkiye Genel Müdürü

    Levent Kömür, Mey|Diageo Türkiye Genel Müdürü. Şirket genelinde Pazarlama Direktörü ve Satış ve Dağıtım Direktörü Mey | Diageo Türkiye dahil çeşitli üst düzey görevlerde bulundu.

    Levent Kömür daha önce dünyanın önde gelen alışveriş pazarlama ajanslarından biri olan Integer Group’un İstanbul Ofisi Genel Müdürü idi. İş hayatına Procter & Gamble’da Marka Yöneticisi Asistanı olarak başladı, Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinden sorumlu Bölgesel Marka Yöneticisi olarak çalışmaya devam etti ve Pazarlama Direktörü olarak Procter & Gamble Mısır ve Yakın Doğu’da (Mısır, Lübnan, Ürdün, Suriye ve Irak), Procter & Gamble Türkiye ve Procter & Gamble Güney ve Doğu Afrika’da bulundu.

    Levent Kömür, İstanbul’da büyüdü ve 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

  • Av. Meltem Azbazdar – TEİD Yönetim Kurulu Üyesi, Mey|Diageo İcra Kurulu Üyesi, Regülasyon
    ve Hukuk Direktörü

    Meltem Azbazdar lisans eğitimini 1993 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamlamıştır. Profesyonel kariyerine Fox&Gibbons İstanbul ofisinde başlamış ve Hergüner, Bilgen & Özeke Avukatlık Ortaklığında uzun yıllar görev yaptıktan sonra, Carrefour Grup Türkiye’ye Hukuk Direktörü ve Yönetim Kurulu üyesi olarak katılmış, sonrasında Grubun ticari tarafına geçerek Gayrimenkul Yatırım ve İş Geliştirme Direktörü görevini üstlenmiştir. 2012 yılında kariyerinde farklı yönlere ilerlemek amacıyla Carrefour Grup Türkiye’den ayrılmış, butik bir hukuk bürosu olan Legal Partner’da kurucu ortak olarak görev almıştır. 2013 yılından bu yana, Mey|Diageo İcra Kurulu üyesi olarak, Regülasyon ve Hukuk Direktörü sorumluluğunu üstlenmiş olup, halen devam ettirdiği bu görevine 2020 yılında Kurumsal İlişkiler Direktörlüğü de eklenmiştir.

  • Mustafa Seçkin – Yönetim Kurulu Başkani Unilever Türkiye, Orta Asya & İran

    1 Ocak 2019 tarihinde Unilever Türkiye, Orta Asya ve İran Yönetim Kurulu Başkanlığı’na atanan Mustafa Seçkin, kariyerine 1989 yılında Unilever Gıda Pazarlama departmanında başladı. Unilever’in tüm gıda kategorilerinde ve marka gruplarında çalışan Seçkin, 2000 yılında Polonya’da bulunan Bölgesel İnovasyon Merkezi’nin Direktörlüğüne atandı. 2002-2007 yılları arasında Afrika, Orta Doğu ve Türkiye bölgesi Knorr Marka Geliştirme Direktörlüğü görevini yürüttü. Mustafa Seçkin, Şubat 2007’de Türkiye Gıda Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Unilever Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi olarak atandı. 2016 itibarıyla Unilever NAMETRUB Bölgesi (Türkiye, Orta Asya, Kafkasya, Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Rusya) İçecek ve Dondurma kategorilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Unilever NAMETRUB Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Seçkin, 2017 yılında Gıda kategorisinin de sorumluluğunu üstlendi.

    Mustafa Seçkin, 2016-2019 döneminde, sürdürülebilir ve kapsayıcı bir küresel ekonomiyi sağlamayı hedefleyen Birleşmiş Milletler Global Compact’in Türkiye Ulusal Ağı’na Başkanlık yaptı. Mayıs 2019 tarihinde başkanlığı devreden Seçkin, Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almaya devam etmektedir. Eylül 2020 tarihinde Dutch Business Association Turkey (DBA Türkiye) Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilen Seçkin, aynı zamanda Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Sürdürülebilir Kalkınma Konseyi Türkiye (SKD) ve Bir Dilek Tut Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almaktadır.

    1966 doğumlu Mustafa Seçkin, Galatasaray Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü mezunudur.

  • Nikos Passas – Kriminoloji ve Ceza Adaleti Profesörü, Northeastern Üniversitesi

    Passas, Northeastern Üniversitesi’nde Kriminoloji ve Ceza Adaleti Profesörüdür ve üniversitede birkaç yıl Güvenlik ve Kamu Politikası Enstitüsü Eş-Direktörü olarak görev yapmıştır. Aynı zamanda Pekin Normal Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde Seçkin Konuk Profesör, Case Western Reserve Hukuk Fakültesi’nde Finansal Bütünlük alanında Seçkin Avukat ve Hindistan’daki Yolsuzlukla Mücadele Akademisi Akademik Konseyi Başkanıdır. Birmingham Üniversitesi Suç, Adalet ve Polislik Merkezi Danışma Kurulu, Cenevre’deki Küresel Risk Profili Danışma Kurulu, Brisbane’deki Avustralya Hindistan Angajman Enstitüsü’nde Uluslararası Danışmanlar Paneli ve New York’ta Uyum ve Kapasite Becerileri Uluslararası Yönetim Kurulunda görev yapmaktadır. Hukuk lisans derecesini Atina Üniversitesi’nden, yüksek lisans derecesini Paris Üniversitesi II’den ve doktorasını Edinburgh Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden almıştır. Atina Barosu (Yunanistan) üyesidir. Akıcı bir şekilde 6 dil bilmektedir ve uluslararası ceza hukuku ve sözleşmeleri, yolsuzluk, yasadışı mali / ticari akışlar, yaptırımlar, gayri resmi fon transferleri, para havaleleri, terörizm, beyaz yakalı suçlar, mali düzenlemeler, organize suçlar ve uluslararası suçlar konularında uzmanlaşmıştır. 15 dilde 240’tan fazla makale, kitap bölümleri, rapor ve kitabı yayımlanmıştır. Prof. Passas, şu anda ABD Ulusal Bilim Vakfı’ndan (NSF) mali destek alarak yasadışı ve sahte tıbbi tedarik zincirlerine karşı araştırma ve eylem için bir konsorsiyuma liderlik etmektedir.

  • Salim Kadıbeşegil – RepMan, Kurucu Danışma Kurulu Üyesi

    1954 Ankara doğumlu olan Salim Kadıbeşegil, 1977 yılında Ege Üniversitesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Profesyonel iş yaşamına 1975 yılında önce Demokrat İzmir daha sonra da Günaydın gazetelerinde muhabirlik ve sayfa sekreterliği ile başlayan Kadıbeşegil, 1978’de Turizm ve Tanıtma Bakanlığı’nda Basın Müşaviri olarak görev yaptı. 1979-1981 yılları arasında Washington D.C.’de Türkiye Büyükelçiliği Basın Müşavirliği’nde Basın Ataşe Yardımcısı statüsünde “diplomat” olarak çalıştı. 1982 yılında Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda Halkla İlişkiler Müdürü olarak görev yapan Kadıbeşegil, 1984 yılında İzmir Turyağ/Henkel’de Halkla İlişkiler Müdürü ve Pazarlama Koordinatörlüğü görevini bir arada sürdürdükten sonra 1988 yılında, Alman Hipp-Werk şirketinin bir ortaklık yatırımı olan Hippsan’da Genel Müdür olarak görev yaptı. 1990 yılında stratejik iletişim ve halkla ilişkiler alanlarında faaliyet gösteren kendi şirketi ORSA’yı kuran Kadıbeşegil, halen Kurumsal İtibar Yönetimi ve Stratejik İletişim Yönetimi alanında hizmet veren bu şirketin Kurucu Başkanı olarak görev yapıyor. Stratejik İletişim Yönetimi alanında akademik ve profesyonel birikimi ve yüksek referansları bulunan Kadıbeşegil, Kurumsal İtibar Yönetimi kavramının ülkemizde tanınması ve yer etmesine öncülük etti. Merkezi Londra’da bulunan Uluslararası İletişim Danışmanları Birliği, ICCO’da ülkemizi 1999-2004 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyesi olarak temsil eden Kadıbeşegil, Capital Dergisi’nin “En Beğenilen Şirketler” ve “Kurumsal Sosyal Sorumluluk” araştırma projelerine danışmanlık verdi. Kadıbeşegil 2001-2011 yılları arasında merkezi New York’ta bulunan “The Reputation Institute”un Türkiye temsilciliğini yürüttü.

    Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği ve Buğday Ekolojik Dönüşüm Derneği ve Türkiye Bilim Merkezi Vakfı Yönetim Kurulu üyeliklerinde aktif görevlerde bulundu. Temsil ettiği ORSA Stratejik İletişim Danışmanlığı aynı zamanda Global Reporting Initiative üyesidir.

  • Tayfun Zaman – TEİD Yönetim Kurulu Üyesi, Integrity Partners

    Turkish Integrity Center of Excellence ve Özel Sektör Kolektif Eylem Merkezi’nin kurucusu, OECD Yolsuzlukla Mücadele Bölgesel Danışma Kurulu üyesi, Free Enterprize and Democracy Network Danışma Kurulu ve B20 Yolsuzlukla Mücadele Görev Gücü üyesi olan Tayfun Zaman, yolsuzlukla mücadele ve uyum yönetimi alanında iki kitap ve onun üzerinde rehberin yazarıdır.

    Ukrayna İş Etiği ve Uyum Kolektif Eylem Merkezi (UNIC) stratejiden sorumlu danışmanı olarak hizmet veren Zaman, aralarında Birleşmiş Milletler, OECD ve B20’nin de bulunduğu birçok uluslararası ve ulusal platformda uyum risklerinin yönetimi, yolsuzluğun sosyo-ekonomik etkileri, özel sektörde yolsuzlukla mücadele yöntemleri konusunda konuşmalar yapmaktadır.

    Zaman, Kurucu genel sekreteri olduğu Etik ve İtibar Derneği’nin yönetim kurulu üyeliğini sürdürmektedir.

  • Tugay Keskin – Coca-Cola İçecek Operasyonlar Direktörü

    Tugay Keskin, 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren Operasyonlar Direktörü olarak atanmıştır. CCI’a 1993 yılında katılan Keskin, 2007 yılına kadar Türkiye satış fonksiyonunda farklı pozisyonlarda yöneticilik yapmıştır. 2007–2011 yılları arasında Türkiye Satış Direktörlüğü ve 2011–2014 yılları arasında Türkiye Ticari Direktörlüğü görevlerini yürüten Keskin, 2014–2016 yılları arasında Coca-Cola İçecek Ticari Mükemmellik Direktörü olarak görev yapmıştır. 2017 – 2018 yıllarında Türkiye Genel Müdürü rolünü ve 2019 yılında ise CCI Türkiye ve Orta Doğu Genel Müdürü Keskin, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunudur.