Go to Top
  • 19Asım Barlın50 yılı Denizli doğumludur. İlk orta ve lise öğrenimini Denizli’ de tamamladıktan sonra 1978 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisinden mezun olmuştur. 1973 yılında Gümrük Müşavir Yardımcısı, 1978 yılında da Gümrük Müşaviri sıfat ve yetkisini almıştır. 1978 yılında Solmaz Gümrükleme’yi kurmuştur. 1992-1994 yıllarında İstanbul Gümrük Komisyoncuları Derneği Başkanlığı, 1993-1996 yıllarında İstanbul Ticaret Odası Meclis ve Meslek Komitesi üyelikleri, 1993-1996 yıllarında da İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Gümrük Birliğine geçiş döneminde TÜSİAD’ ın organize ettiği komisyon çalışmalarına da aktif şekilde katılan Asım BARLIN, halen SOLMAZ GRUP’ ta başkan olarak görev ifa etmektedir. Dış ticaret lojistiği konularında birçok derleme ve makalesi mevcuttur. TÜSİAD, İSTANBUL GÜMRÜK MÜŞAVİRLERİ DERNEĞİ, DEİK, UTİKAD, RODER VE UND gibi çeşitli dernek ve kuruluşlara üyedir. Halen TÜSİAD Gümrük Birliği ve Dış Ticaret Çalışma Gurubu Başkanı ve İstanbul Deniz Ticaret Odası Meclis üyesidir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

  • mheyet-ege-yazgan-b

    Prof. Dr. Ege Yazgan, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi ve Rektör Vekili olarak görev yapmaktadır.

    Yazgan, öncesinde İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Rektör Yardımcılığı yapmıştır. Kadir Has Üniversitesi’nde Türkiye Çalışmaları Merkez Müdürü olarak çalışmış; daha öncesinde İstanbul Bilgi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı, Dekan Yardımcısı ve  Program Direktörü görevlerinde bulunmuştur. Yurtiçinde ve yurtdışında yayınlanan birçok akademik makalesi mevcuttur. Cambridge Üniversitesi’nde misafir araştırmacı ve Sussex Üniversitesi’nde eğitmen olarak çalışmış; akademik hayatına İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak başlamıştır.

    Yazgan, İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olmuş, yüksek lisans çalışmalarını Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nde sürdürmüştür. İngiltere’deki Sussex Üniversitesi’nde doktora programını tamamlamıştır. Güncel ekonomi yorumlarıyla düzenli olarak Türkiye medyasında yer almaktadır.

  • File1961 yılında İstanbul’da doğdu. 1978 yılında Pertevniyal Lisesi’nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni 1982 yılında bitirdi. 1984’te Pazarlama Bilim Dalı’nda yüksek lisans, 1991 yılında doktora derecelerini İstanbul Üniversitesi’nden aldı. 1986 yılından 1996 yılına kadar çalışmalarını özel sektörde sürdürdü.

    Uluslararası ve ulusal platformlarda, pazarlama stratejileri, tüketici davranışları, pazarlama ahlakı ve pazarlama tarihi alanında yayınlanmış çok sayıda makale, bildiri, kitap ve kitap bölümü bulunan Torlak’ın çalışmaları çok sayıda atıf da almıştır.

    Akademik kariyerine 1996 yılında Kırıkkale Üniversitesi İşletme Bölümü’nde yardımcı doçent olarak başladı. 1999’da yardımcı doçent olarak atandığı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde 2002 yılında doçent, 2007 yılında profesör oldu.

    Anabilim Dalı ve Bölüm Başkanlıkları yapmış olan Torlak, 2009-2011 yılları arasında Çankırı Karatekin Üniversitesi, 2011-2012 yılları arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlıkları görevinde bulundu. 2012 yılında KTO Karatay Üniversitesi Rektörlüğü’ne atandı ve Mart 2015 tarihine kadar bu göreve devam etti. Bakanlar Kurulu tarafından 2015 yılında Rekabet Kurumu Başkanı olarak atanan Prof. Dr. Ömer Torlak, 14 Mayıs 2016 tarihinden itibaren TÜBİTAK Bilim Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

  • MontyRaphael 2

    MONTY RAPHAEL QC

    PETERS & PETERS ORTAK, BEYAZ YAKA SUÇLARI UZMANI

    Monty Raphael, İngiltere’de beyaz yaka suçlar konusunda uzman avukatlardan biri olup, çoğunlukla uluslararası çaptaki önemli davalarda hem şirketlere hem de bireylere danışmanlık sağlamıştır.

    Hem ulusal ve hem de uluslararası camiada tanınan Monty Raphael, yolsuzluk, rüşvet, kara para aklama ve mevzuat konularında önde gelen otoritelerden biri olup, konu ile ilgili akademik ve hukuki topluluklarda aktif şekilde rol almaktadır.

    2011 yılında, hukuk alanında yaptığı katkılardan dolayı kendisine “Queen’s Counsel” (Birleşik Kraliyet’in “En Üst Düzey Avukat”) ünvanına layık görülmüştür.

    Monty Raphael QC, uzun zamandır süre gelen yolsuzluk ve rüşvet alanındaki çalışmaları sonucunda oluşturduğu İngiltere yolsuzluk hukuku konusunda uzman bildirisini OECD’nin 1997 Sözleşmesi’ne koyduğu nihai oturumların başlangıcı olarak düzenlediği Uluslararası Sempozyumu’nda sunmuştur.

    Uluslararası Şeffaflık İngiltere (Transparency International UK) Yönetim
    Kurulu Üyesi ve Uluslararası Barosu Yolsuzlukla Mücadele Çalışma Grubu’nun eski başkanıdır. 2010’da, Yolsuzlukla Mücadele Yasa’sı kapsamında Oxford Üniversitesi tarafından basılan Blackstone Kılavuzu’nu yazmış, Bribery Bill konusunda Parlemento Ortak Komitesi’ne uzman tavsiyelerinde bulunmuştur.

    Monty Raphael, tüm hukuk kariyeri boyunca çalışmalarını Peters & Peters LLP’de sürdürmüştür.

    2005 yılında tam zamanlı Özel Danışman olarak atanana kadar şirketin kıdemli ortakları arasında yer almıştır.

     

  • Nikos Passas 1Nikos Passas, Northeastern Üniversitesi’nde Kriminoloji ve Cezai Adalet Profesörü ve Güvenlik ve Kamu Politikaları Enstitüsü Yardımcı Müdürüdür.

    Ayrıca Basel Yönetim Enstitüsünde Misafir Öğretim Üyeliği Viyana Üniversitesi’nde; Kurumsal Yönetim ve İş Etiği için Yönetim ve İletişim Merkezi Uygulamalı Bilimler ’de Misafir Öğretim Üyeliği; Pekin Normal Üniversitesi’nde Ordinaryüs Misafir Öğretim Üyeliği; Case Western Reserve Hukuk Okulu’nda Finansal Bütünlük Enstitüsü Kıdemli Üyesi ve Finansal Bütünlük Ordinaryüs Doktor ve Profesörlük; Uyum Kapasitesi ve Uluslararası Beceriler ’de (CCSI) BM Yaptırım Uygulama Yasal İnceleme Hizmetleri Başkanlık ve Hindistan Yolsuzlukla Mücadele Akademisi Akademik Konseyinin Başkanlık görevlerindedir. 2017’de Tufts Üniversitesi Küresel Liderlik Enstitüsünden Dr. Jean Mayer Global Vatandaşlık Ödülünü almıştır.

     

    Hukuk unvanı Atina Üniversitesi’nden (LL.B.), yüksek lisansı Paris Üniversitesi-Paris II (D.E.A.) lisans ve doktora derecesi Edinburgh Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndendir. Atina Barosu (Yunanistan) üyesidir. 6 dilde akıcı olarak konuşmaktadır ve klasik gitar çalar.

     

    Yolsuzluk, yasadışı finansal / ticaret akışları, yaptırımlar, gayrı resmi fon transferleri, havale, terörizm, beyaz yaka suçları, mali düzenleme, organize suç ve uluslararası suçlar konusunda uzmanlaşmıştır. 14 dilde 220’den fazla makale, kitap bölümü, rapor ve kitap yayınlamıştır. Bir sonraki kitabının adı Trade-Based Financial Crime and Illicit Flows’dır.

     

    United Nations Non-Proliferation Sanctions on Iran and North Korea (2016) kitabının yardımcı yazarıdır ve Informal Value Transfer Systems (IVTS) and Criminal Activities (2004), Legislative Guide for the Implementation of the UN Convention against Corruption, Legislative Guide for the Implementation of the UN Convention Against Transnational Organized Crime (2003), IVTS and Criminal Organizations (1999) yazarıdır ve Transnational Financial Crimes (2013), The United Nations Convention against Corruption as a Way of Life (2007), International Crimes (2003), It’s Legal but It Ain’t Right: Harmful Social Consequences of Legal Industries 2004); Upperworld and Underworld in Cross-Border Crime (2002); Transnational Crime (1999), The Future of Anomie Theory (1997), ve Organized Crime (1995) kitaplarının editörüdür. Ek olarak, United Nations Non-Proliferation Sanctions on Iran and North Korea: Practitioner’s Compliance Handbook (2015) kitabına katkıda bulunmuştur ve IMF için Gayri Resmi Havale Sistemlerinin Düzenlenmesi’ nin bir cildini düzenlemiştir, bir Dünya Bankası çalışması olan Güney Asya Bölgesi’ndeki Göçmen İşgücü Transferi’nin yardımcı yazarıdır, değerli taşlar ve metaller üzerine FinCEN için iki rapor yazmıştır ve terörizm finansı, tedarik etme dolandırıcılığı, yolsuzluk varlığı kurtarılması, yolsuzlukla mücadele yetkilileri üzerine olduğu gibi yönetim, kalkınma ve yolsuzluk uluslararası politika üzerine sayısız çalışmalar yapmıştır.

     

    Suç, Yasa ve Sosyal Değişim adlı uluslararası derginin baş editörüdür ve çok sayıda dergide yardımcı editörlük yapmaktadır. Birleşmiş Milletlerin ASC irtibat kişisi olarak ve Amerikan Kriminoloji Derneği Uluslararası Bölümü Başkanı olarak hizmet etmiştir. Kendisi aynı zamanda Uluslararası Kriminoloji Derneği Yönetim Kurulu Başkanı olarak hizmet etmiştir.

     

    Passas, yasa uygulayıcılara, istihbaratçılara ve özel sektör yetkililerine düzenleyici ve mali suç konularında eğitim sunmaktadır. Tüm kıtalarda araştırma enstitüleri ve devlet kurumları, Birleşik Devletler Ulusal Bilim Akademisi, Avrupa Birliği, Karayip FATF, Birleşmiş Milletler (ODC, Gelişim Programı, Güvenlik Konseyi vs.) diğer çok taraflı ve ikili kuruluşlar, Dünya Bankası, IMF, OSCE, OECD, Finansal Suçlar Uygulama Ağı (FinCEN) dâhil olmak üzere çeşitli organizasyonlar ve danışmanlık şirketleri ve özel güvenlik, finansal kuruşlar, hukuk firmalarına danışır ve mahkeme davalarında veya kamuya açık oturumlarda düzenli olarak uzman tanıklık yapar. UNODC ile yaptığı çalışma, UNCAC ile ilgili ulusal metinlerin yasal kütüphanesinin tasarımı ve başlatılması ile UNCAC inceleme mekanizması yazılımının ve kontrol listesinin içeriği ve tasarımını içerir.

     

    Yayılma (silah vb.) / WMD finansmanı kontrolü üzerine bir Avrupa Birliği Komisyonu projesi için Ekip Lideri olarak görev yapmıştır. Mevcut projeleri yolsuzlukla mücadele yetkilileri, yolsuzlukla mücadele değerlendirmesinde performans göstergelerinin geliştirilmesi, birçok ülkede dürüstlük ve hesap verebilirlik, yolsuzluk ve ihale düzenlemesi, ticaretle oluşturulan finansal suç, nakit akımlarının nakit bazında düzenlenmesi mali kurumlar tarafından oluşturulan dilijans sebebiyle gelişim için IT kullanımı üzerine odaklanmaktadır. Tüm dünyadaki üniversitelere be eğitim kurumlarına ulaşmak için Uluslararası Barolar Birliği, Northeastern Üniversitesi, UNODC, OECD tarafından desteklenen yolsuzlukla mücadele dersleri ve materyalleri üzerine küresel çapta disiplinler arası bir akademik girişim kurmuş ve koordine etmiştir.   Etik ve Uyum Görevlileri Derneği (ECOA)’da Yolsuzluk Programı Yönetmenliği ve Queensland Üniversitesi, TC Beirne Hukuk Fakültesi’nde Ordinaryüs Misafir Öğretim Üyeliği, Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Akademisi’nde Kolektif Eylem, İş Etiği ve Uyum Konsorsiyum Üyeliği ve Ordinaryüs Açılış Öğretim Üyeliği, Tufts Üniversitesi Global Liderlik Enstitüsü’nde INSPIRE Öğretim Üyeliği yapmıştır.

     

    Tufts Üniversitesi Küresel Liderlik Enstitüsü, Konsorsiyum Üyesi ve Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Akademisinde Kolektif Eylem, İş Ahlakı ve Uyum Profesörü, Queensland Üniversitesi TC Beirne Hukuk Okulunda Değerli Ziyaretçi Vekili olarak INSPIRE Üyesi olarak görev yapmaktadır. Ve Etik ve Uyum Görevlileri Derneği (ECOA) Yolsuzluk Programı Direktörü tarafından desteklenmektedir.

  • İç soruşturmalar, ulusal ve uluslararası düzenlemelerin yoğunlaştığı ve buna bağlı olarak kurumsal hesap verebilirliğin arttığı bir dönemde, iyi kurumsal yönetim uygulamalarının ve çalışanların kuruma bağlılığının kritik bir unsuru olarak karşımıza çıkmaktadır. Şirketler genellikle yasalara veya şirket politikalarına ilişkin ortaya çıkan uyumsuzluk iddialarını araştırmak için iç soruşturmalar yaparlar. İç soruşturma sürecinin yürütülmesi, soruşturmaya neden olan uyumsuzluk iddiası ve taraflarına  bağlı olarak  farklı özellikler gösterebilmektedir. Soruşturmanın yapılma nedeninden ve içerdiği farklı özelliklerden bağımsız olarak, bir soruşturmanın etkinliği ve güvenilirliği o soruşturmanın zamanlı, doğru, adil, tarafsız ve titizlikle yapılmasına bağlıdır.

     

    Rutin olmayan ve şirket için tehlike oluşturabilecek bir etik ve uyum ihlaline veya ihlal iddiasına, metodolojik ve yapılandırılmış bir cevap verilmesi kritik bir öneme sahiptir. Şirketlerin kurumsal değerleri ve itibarı ancak soruşturmaların hassas ve doğru şekilde yapılması ile korunabilir.  7. Uluslararası Etik Zirvesi 1. Paralel Oturumu’nda “Etkin Bir İç Soruşturmanın Temel Unsurları” konusunda; TEİD İç Soruşturmalar Çalışma Grubu üyeleri, Gün Partners Avukatlık Bürosu Yönetici Avukatı  Filiz Toprak Esin,  KPMG  Suistimal Önleme ve İnceleme Hizmetleri Müdürü Sinan Çamlık ve  Zorlu Holding İç Denetim İnceleme Müdürü Senem Dal bizlerle deneyimlerini paylaşıyor olacak.

  • GunAvukatlık; Portre; web; PinarGedikozerPhotography

    Filiz, 2006 yılından beri Gün+Partners’da çalışmaktadır. Filiz, Şirketler-Birleşme ve Devralmalar Çalışma Grubu ile Ticari Suçlar ve Yolsuzlukla Mücadele Çalışma Grubu’nun Yönetici Avukatıdır. Şirketler hukuku ile ilgili konulara odaklanmakla birlikte, çok uluslu ve yerel birçok müvekkili uyumluluk süreçleri ile ilgili olarak rekabet hukuku ile ticari ceza konularında temsil etmektedir. Filiz, lisansını Galatasaray Üniversitesi’nde, yüksek lisansını Hollanda, Leiden Üniversitesi’nde tamamlamıştır. İngilizce ve Fransızca bilmektedir.

  • Sinan%20Çamlık3Deneyimi ve Uzmanlık Alanı

    • Sinan Çamlık, KPMG Risk Yönetimi Danışmanlığı bünyesindeki Suistimal Önleme ve İnceleme Servisi’nde Müdür olarak görev yapmaktadır. Ağırlıklı olarak suistimal inceleme projelerinde ekip liderliği yapan Çamlık, ayrıca suistimal yönetim politikalarının oluşturulması, suistimal risk değerlendirmeleri, işletmelerin karşılaştığı suistimal vakalarının yönetilmesine ilişkin olarak rol ve sorumlulukların oluşturulması, suistimal farkındalık eğitimlerinin organizasyonu, işletmelerdeki etik ilkelerin değerlendirilmesi ve etik kodlarının oluşturulması, etik hatlarının kurulması ve yönetilmesi, suistimal tespitine ve önlenmesine yönelik iç kontrol süreçlerinin değerlendirilmesi konularında hizmet veren profesyonel ekibin yönetiminden sorumludur.
    • Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesi (AML) ve ABD Rüşvetin Önlenmesi ve Yabancı Ülkelerde Yolsuzluk Uygulamaları Kanunu (FCPA) konularındaki çeşitli projelerde görev alan Çamlık bununla birlikte çok sayıda suistimal incelemesinde ekip lideri olarak görev yapmıştır. Bu doğrultuda görev aldığı projelerde işletmelerin süreçlerindeki kontrol zayıflıklarının tespit edilmesi ve önem derecesi yüksek risk fonksiyonlarının etkinliğinin sistematik yaklaşımlar çerçevesinde incelenmesi aşamalarında adli/hukuksal teknikler kullanmış ve söz konusu süreçlerin iyileştirilmesine katkı sağlamıştır.

    Profesyonel ve Sektörel Tecrübesi

    • Sinan Çamlık, daha önce Deloitte bünyesinde Suistimal Önleme ve İnceleme Kıdemli Danışmanı olarak çalışmış ve bundan önce Citibank ve farklı 2 yerel bankada Müfettiş olarak görev yapmıştır.
    • Kariyeri süresince birçok operasyonel bankacılık süreci, risk yönetimi ve finansal etkinlik değerlendirme projesi ile kara paranın aklanmasının önlenmesi, ABD ve Türkiye yasal düzenlemelerine uyum süreçlerine yönelik denetim gerçekleştiren Çamlık, aynı zamanda suistimal ve personel usulsüzlüklerine yönelik olarak çok sayıda soruşturmada görev almıştır. Çamlık, etik değerlere ve diğer kanun ile iç yönetmeliklere uyumun izlenmesi ve aykırılıkların tespit edilmesine yönelik suistimal incelemeleri gerçekleştirmiş, şirketlerdeki operasyonel süreçlerin sonuçlarını değerlendirerek kurumların süreçlerine yönelik beklenti ve fayda analizleri konularında çalışmıştır. Bununla birlikte Çamlık, müşteri, çalışan ve diğer paydaşlardan ulaşan ihbarların yönetimi ve ihbara neden olan süreçlerdeki kontrol eksikliklerinin tespit edilmesi, iyileştirmeye yönelik aksiyon planlarının oluşturulması, risklerin minimum seviyelere indirilmesi amacıyla alınan aksiyonların izlenmesi ve kontrol süreçlerinin oluşturulması konularında deneyim sahibidir.
    • Çamlık, şirketlerde etik kültürün oluşturulmasına yönelik çalıştayların düzenlenmesi ve eğitimlerin verilmesi, suistimal farkındalık, suistimal inceleme, soruşturma teknikleri, konularında bir çok eğitim vermiştir.
  • SD_2Senem Dal

    Zorlu Holding İç Denetim İnceleme Müdürü

    Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü’nden mezun olan Senem Dal, 2000-2007 yılları arasında dış ticaret ve üretim şirketlerinin Mali İşler ve İç Denetim Bölümleri’nde görev yaptı.

     

    2007 yılında  Zorlu Holding bünyesine iç denetçi olarak katıldı. Zorlu Holding İç Denetim bölümünde, risk değerlendirmeleri doğrultusunda Zorlu Grup Şirketleri’nin iç denetim faaliyetlerinin planlanması, yürütülmesi, raporlanması ve aksiyon planlarının takibi hususlarında görev yaptı. Aynı zamanda iç denetim materyallerinin (risk bazlı denetim metedolojisi, iç denetim yönetmeliği, yıllık denetim programları, iç denetim faaliyet raporu vb.) oluşturulması çalışmalarında rol aldı. 2016 yılının başı itibari ile görevine Zorlu Holding İç Denetim İnceleme Müdürü olarak devam etmekte, suistimal ihtimali olan vakalara ilişkin inceleme ve soruşturma süreçlerini yönetmektedir.

     

    2013 yılında CRMA belgesi almaya hak kazanmış, CIA sertifika süreci devam etmekte olan Senem Dal, TEİD (Etik ve İtibar Derneği) Akademi’nin İstanbul Bilgi Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirdiği Etik Ve Uyum Yöneticisi Sertifika Programı’nın ilk mezunlarındandır.

     

    TEİD bünyesinde Çalışma Grubu Üyesi, TİDE (Türkiye İç Denetim Enstitüsü) ve USİUD (Uluslararası Suistimal İnceleme Uzmanları Derneği) üyesi olarak sivil toplum kuruluşlarındaki faaliyetlerini de sürdürmektedir.

  • “Cehennem başkalarıdır.” Ünlü varoluşçu filozof Jean-Paul Sartre’ın 1944 yılında söylediği bu özlü söz günümüzde hala yankılanmaya devam ederken, şirketler dünyasında da kendi anlamını buluyor. Son zamanlarda şirketlerin dışarıdan hizmet aldığı kişi ve kurumlar için kullanılan Üçüncü Taraf (Third Party) kavramı, iyi yönetilmemesi durumunda şirketlere cehennemi yaşatma potansiyeline sahip bir risk olarak karşımıza çıkıyor.

     

    Günümüz Etik ve Uyum dünyasında şirketlerin en az şirket içinde Etik Kültür oluşturulması kadar üstünde durmaları gereken Üçüncü Taraf İlişkileri, uluslararası rüşvetle mücadele yasaları bakımından şirketlerin düzenlemelerinin zorunlu olduğu bir alan haline gelmiştir. Bu nedenle etkin bir Uyum Programının vazgeçilmez unsuru kabul edilen Üçüncü Taraf İlişkilerini interaktif bir şekilde tartışmak için sizleri “Yolsuzluk ve Suistimal Perspektifinden Üçüncü Taraf Riskleri” isimli paralel oturumuna bekliyoruz.

  • FFikret-Sebilcioğlu-fotoikret Sebilcioğlu, SMMM, CFE, TRACE Anti-Bribery Specialist

    Cerebra Muhasebe Denetim ve Danışmanlık Firması’nın yönetici ortağıdır. Muhasebe, bağımsız denetim, finansal raporlama, iç kontroller, adli muhasebe ve suistimal denetimleri ile uyum programları konularında 20 yıldan daha fazla tecrübeye sahiptir.

    Türkiye’de yerleşik birçok uluslararası şirkete UFRS, U.S. GAAP, iç kontroller, iç denetim ve Sarbanes & Oxley Kanunu’na uyum alanlarında hizmet vermiştir. İç kontrol sistemlerinin tasarlanması ve uygulanması ile operasyonel etkinliklerinin test edilmesi; iç denetim mekanizmasının tasarlanması ve iç denetim faaliyetlerinin yürütülmesi; finansal raporlama sistemlerinin ve raporlama paketlerinin tasarlanması ile muhasebe politika ve prosedürlerinin oluşturulması konularında spesifik tecrübeye sahiptir.

    2009 yılından itibaren beyaz yakalı suistimalleri, varlıkların kötüye kullanılması, rüşvet, fatura komisyonları (kickback), hileli finansal tablolar, Foreign Corrupt Practices Act and UK Bribery Act kanunlarına uyum ile karmaşık adli muhasebe alanlarında birçok hassas projeler yönetmiştir. Ayrıca rüşvet ile mücadele programları, kurum içi inceleme programları ile etik ve uyum programlarına ilişkin projelerde yer almıştır.

    Ağırlıklı olarak beyaz yakalı suistimal vakaları, şirket alımları sonrasında ortaya çıkan ihtilaflar, suistimal incelemeleri ve karmaşık finansal ve muhasebe konularında birçok uluslararası ve yerel hukuk bürolarına, ceza ve medeni hukuk davalarını ilişkin danışmanlık hizmeti vermiştir. Ayrıca ICC kurallarına göre yürütülen tahkim davalarına konu olan ihtilaflara ilişkin projelerden yer almıştır.

    Cerebra’dan önce, PwC İstanbul ve Rotterdam ofislerinde 1993-2008 yılları arasında çalışmıştır.

    Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik (SMMM), Suistimal İnceleme Uzmanlığı (CFE), TRACE Yolsuzlukla Mücadele Uzmanlığı ve KGK Bağımsız Denetçi unvanlarına sahiptir.

    Birçok sivil toplum örgütünde aktif bir şekilde görev almaktadır. Etik ve İtibar Derneği ve ACFE Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve TKYD Denetim Kurulu üyesidir.

  • AltAltug Ozgun Kurumsaluğ Özgün, yaşam bilimleri alanında 15 yılı aşkın tecrübeye sahip bir hukuk ve uyum profesyonelidir. Kariyerine Özgün Avukatlık Bürosu’nda serbest avukatlık yaparak başlamış, daha sonra çok uluslu organizasyonlarda kurum içi danışman olarak görev yapmaya devam etmiştir. Eastpharma’da (Deva Holding) Hukuk Müşaviri ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptıktan sonra medikal cihaz alanına geçerek, Beckman Coulter’da (Danaher) Hukuk ve Uyum Müdürü olarak çalışmıştır.

     

    Özgün, kariyerine Sandoz’da (Novartis) Hukuk Baş Müşaviri ve Uyum Müdürü olarak devam etmiş ve burada özellikle sağlık sektöründe uyum programlarına odaklanmıştır. Kendisi halen Japon bir Ar-Ge ilaç firması olan Astellas Pharma’da Etik ve Uyum Direktörü olarak çalışmaktadır.

     

    Kendisinin başlıca uzmanlık alanları; şirketler hukuku, iş hukuku, sağlık mevzuatı, yolsuzlukla mücadele yasaları, beyaz yaka suçları, veri gizliliği hukuku, uyum ve rekabet hukuku konularıdır. Özgün, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olup, Marmara Üniversitesi Avrupa Birliği Hukukunda yüksek lisans yapmıştır. Altuğ Özgün, İstanbul Barosuna kayıtlı bir avukat olup, Etik ve İtibar Derneği ve Bilgi Üniversitesi tarafından yürütülen Etik ve Uyum Yöneticisi Sertifika Programı’nda öğretim görevlisidir.

    Yayınlanmış Makale / Sunumlar:

    – Beyaz yakalar neden kirlenir? Beyaz yaka suçları incelemesi.

    – İşyerinde mobbing ve ve mobbingin hukuki değerlendirmesi.

    – FCPA ve Türk hukukunda şikayetçi (Whistleblower) ödül sistemleri.

    – İşler tersine döndüğünde: “Ters Mobbing”

    – Yeni Fransız yolsuzlukla mücadele yasası “Loi Sapin II.”

    – BNY Mellon – FCPA kararı “Yabancı bir memurun bir aile üyesini ya da arkadaşını çalıştırmanın riskleri.”

    – İngiltere Rüşvetle Mücadele Yasası ve Rolls Royce vakası incelemesi.

    – Çıkar Çatışmalarının etkin yönetimi ve uyum programları.

    – FCPA ve yolsuzlukla elde edilen karların iadesi (disgorgement)

    – Etik ve Uyum ile Kazanmak; Etik ve Uyumun rekabet avantajı olarak kullanılması.

    – Uyum kurallarının şirket içi iletişimi ve uyum yöneticisin rolü

    – Etik liderlik ve üst yönetim desteği ile etik kültür oluşturmak.

    – İş yerinde uyum ihlalleri ve Türk İş Kanunu ve ceza hukuku kapsamında yeri.

    – Türk Kişisel Veri Koruma Kanunu, AB Direktifi, GPDR ve Kişisel Veri Uyum Programları.

    – Etkin bir uyum programı için araçlar: risklerin değerlendirilmesi ve iç kontroller

    – Yolsuzlukla mücadele düzenlemelerine genel bakış: ABD, İngiltere, AB, Brezilya ve Türkiye karşılaştırması.

    – Etkin iç şikayet sistemi vasıtasıyla şirket içinde dile getirme kültürü oluşturmak.

    – Üçüncü taraf uyum riskleri ve bu risklerin yönetilmesi.

    – İhracat kontrolleri ve ekonomik yaptırımlara dair uyum programları.

  • Endüstri 4.0 yarattığı teknolojik imkanlar, bu imkanlar çerçevesinde oluşan verilerin olağanüstü artışı ve bu artışın hızı, şirketlerin kendilerini ve yönetim şekillerini de tekrardan düşünmeye itti. Avrupa’da, özellikle son üç yılda satın alma, üretim, satış ya da lojistik konularında büyük yatırımlar yapılarak şirketler büyük bir değişimin içine girdiler. Bu değişimin altında müşteri mest etme, verimliliği arttırma, maliyetin azaltılması gibi her şirketin arzuladığı beklenti ve bununla gelen bir coşku yatıyor. Bunları frenleyen kurumsal araçlar yine uyum ve risk yönetimi mi olacak?

    Uyum ve risk yönetimi, sürekli değişen uluslararası standartlar, dış kaynaklı normlar ve iç kaynaklı düzenlemeler üzerinden şirketlerin kurumsal yapı ve iş süreçlerini de değişimine zorluyor. Endüstri 4.0, büyük veri veya bulut bu değişimi nasıl etkiliyor? Şirketler, bu değişimi başarıyla gerçekleştirebilmek için hangi yetkinliklere sahip olmalılar? Global ya da bölgesel bazda hangi başarılı örnekler var?

  • Murad E. Semercioglu 18 Aralık 1973’te Kahramanmaras’ta dogdu.Ilk, orta ve lise egitimini Türkiye’de tamamladı. Isletme (Türkiye), Iktisadi ve Idari Bilimler(Almanya) ve Uluslararası Yönetim (ABD) dallarında üniversite egitimi aldı.Üniversite stajını, halen Yönetim Kurulu Üyesi oldugu CPC Unternehmensmanagement AG’deyaptı.Ispanya’da bulunan, Avrupa Birligi’ne ait WEUSC (Batı Avrupa Birligi Uydu Merkezi) projesi ile1999’da çalısma hayatına baslayan Murad E. Semercioglu, sırasıyla süre. yönetimi (otomotiv),proje yönetimi (telekomünikasyon), kalite gelistirme yönetimi (makine sanayi) ve bilisimsistemleri (holding) gruplarında görev yaptı.

    Girisimci olarak 2000 yılında Sevilla’da (Ispanya) kurdugu bilisim sirketini, 2007 yılında satmasının ardından 2008 yılında CPC Unternehmensmanagement AG’de Senior Consultantunvanıyla sermaye ortagı oldu.2012 yılına kadar CPC’nin Avrupa, Asya ve Uzak Dogu ülkelerindeki projelerinde Proje ve Degisim Yönetimi Uzmanı ve Is Koçu olarak görev yaptı. 2013 yılında CPC Unternehmensmanagement AG’nin Yönetim Kurulu’na atandı. 2013 ile 2015 yılları arasında, CPC Unternehmensmanagement AG’nin yurtiçi ve yurtdısı pazarlama ve satıs sorumlulugunu üstlendi.2015 yılında bu göreve paralel olarak yönettigi telekomünikasyon projesi, kendi kategorisinde ‘European Excellence Award’ ile .düllendirildi.Murad E. Semercioglu, CPC Unternehmensmanagement AG Yönetim Kurulu Üyesi ve CPC Yönetim Danısmanlık (Türkiye) CEO’sudur. Evli ve iki çocuk babasıdır. Türkçe dısında Ingilizce, Almanca ve Ispanyolca dillerini konusmaktadır.

  • Hacker’lar, kötü niyetli yazılımlar veya gelişmiş kalıcı saldırılar; kısaca siber tehditler sadece ticari varlıklarımızı tehdit etmekle kalmıyor. Kurumsal veya bireysel itibarımız ve kanuna uyumlu olmamız da siber tehditlere karşı hazırlıklı olmamızı şart koşuyor. Ne yazık ki <Bizim gizli bilgimiz yok>, <Biz saldırganların hedefi halinde bir sektörde/kurum değiliz>, <Yeterince güvendeyiz> benzeri düşünce veya beyan sahiplerinin de siber risklerden nasiplendiklerini görüyoruz. Oysa riski kabul edip, basit önlemler almak bile, kurmak, büyütmek ve sürdürmek için çabaladığımız işlerimiz ve şirketlerimiz için önemli faydalar sağlayabilir.

     

    Bu sunumda Murat Lostar, son yıllarda artan siber saldırı örneklerine değinerek, basit ve etkili savunma stratejilerini ele alıyor.

  • avatar_murat_01

    Murat Lostar yıllar boyunca birçok alanda kazandığı tecrübe sayesinde teknoloji, telekomünikasyon, bankacılık, sigortacılık, tıbbi ürünler, otomotiv, lojistik, makinecilik ve eğlence gibi değişik sektörlerde siber güvenlik hakkındaki bilgi dağarcığını kapsamlı olarak geliştirdi. Murat 30 yılı aşkın süredir bu endüstrinin içinde, bunun 19 yılını özellikle güvenlik üzerine harcadı. Murat sosyal aktiviteler aracılığıyla da bu endüstriye düzenli olarak katkıda bulunuyor. ISACA-Istanbul Chapter kurucu başkanı, (ISC)2 Turkey Chapter kurucu üyesidir. Halen CloudSecurityAlliance-Turkish Chapter’ı yönetiyor. Ayrıca uluslararası etkinliklerde düzenli konuşmacı ve çeşitli üniversitelerde de ders veriyor.

  • Bilindiği üzere Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, ilk taslağının yayımlanmasının üzerinden yıllar geçtikten sonra geçtiğimiz sene Nisan ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geçerek yürürlüğe girmiştir. Kanun, verilerin işlenmesini yasaklamamakla birlikte gerçek kişilere ait her türlü verinin işlenmesini birtakım sıkı kurallara bağlamaktadır. Kişisel veri kapsamına kişilerin adres bilgileri, telefon numaraları, görüntüleri ve daha da önemlisi sağlık bilgisi veya genetik ya da biometrik verileri gibi hassas verileri de girmektedir. Günümüzde verinin küresel ekonomideki yeri, bu açıdan kurumlar açısından belki de en önemli hammadde olduğuna yönelik son yıllarda sıklıkla dile getirilmeye başlanan değerlendirmeler ve dolayısıyla verinin günlük yaşamımızda tuttuğu yer de göz önüne alındığında, kişisel verinin her bir kurum ve kişi açısından önemi daha da iyi görülebilecektir. Bu nedenle de kişisel verilerin toplanması, kullanılması ve üçüncü kişilerle paylaşılması konularını düzenleyen Kanun’un, kurumların iş yapış modellerini ve davranış biçimlerini ciddi derecede etkilemesi kaçınılmazdır.

     

    Kanun ile birlikte hayatımıza yeni bir bağımsız idari kurum olarak giren Kişisel Verilerin Korunması Kurumu da halihazırda Kanun ile ilgili ikincil düzenlemeleri yapmaktadır. Bu nedenle önümüzdeki ay ve hatta yıllarda da kişisel verilerin korunmasına ilişkin mevzuat çalışmalarının gündemden düşmeyeceği söylenebilir. Paralel oturumda da kişisel verinin günümüzdeki önemi, Kanun’un getirdiği temel kurallar, Kurum’un çıkarmış olduğu veya daha sonradan çıkarmayı planladığı ikincil düzenlemeler ile Kanun’un kurumların iş yapış modellerini ne şekilde etkileyeceği ve Kanun’a uyum sağlanması açısından alınması gereken en önemli tedbirlerin neler olduğuna değinilecektir. Bu anlamda Kanun’un şirketlerin çalışanları ile ilişkilerine nasıl uygulanacağı ve özellikle de son yıllarda sıklıkla karşılaşılmakta olan çalışanların da dahil olduğu iç denetimler ve soruşturma süreçlerine Kanun’un ne şekilde etki edeceği konuları da oturumda tartışılacaktır.

  • Birtük Aydın  HR squareAv. Birtürk Aydın, Esin Avukatlık Ortaklığı’nda hukuka uyumluluktan ve gayrimenkul hukukundan sorumlu ortaktır.

    Birtürk Aydın yolsuzlukla mücadele, ticari yaptırımlar ve ihracat kontrolleri alanlarında uzmanlaşmaktadır. Birtürk Aydın, gerek Birleşme ve Devralma süreçlerinin bir parçası olarak, gerekse de genel şirket içi hukuka uyumluluk değerlendirmeleri kapsamında müvekkilleri için yerinde detaylı durum incelemeleri (due diligence) gerçekleştirmiş ve müvekkillerle uyum programlarının, ilkelerinin, prosedürlerinin ve risk değerlendirmelerinin tasarlanması ve hayata geçirilmesi konularında çalışmıştır. Birtürk Aydın, ayrıca grup şirketi müvekkillerinin aldığı ihbarlar doğrultusunda, yolsuzluk ve ticari yaptırımlarla ilgili iddiaların doğruluğunu ortaya çıkarmak ve akabinde ortaya çıkabilecek potansiyel sorumlulukları belirlemek için kapsamlı soruşturmalar gerçekleştirmektedir.

     

  • Hakkı Can Yıldız HR square bwCan Yıldız, Esin Avukatlık Ortaklığı’nda kıdemli avukat olarak çalışmakta olup IT/C ve kişisel verilerin korunması takımlarını yönetmektedir.

    Can Yıldız müvekkillerine, kişisel verilerin korunması, tabi oldukları hukuki düzenlemeler, taraf oldukları sözleşmeler, rekabet hukuku ve e-ticaretin de içinde yer aldığı çeşitli konularda hukuki danışmanlık sunmaktadır. Can Yıldız, yabancı ve yerli telekomünikasyon operatörleri ile internet ve medya şirketlerine hukuki danışmanlık sunmanın yanında birçok sektörde faaliyet gösteren şirketlere bilişim hukukunun diğer alanlarında da hukuki destek vermektedir. Çalıştığı sektörler hakkındaki bilgisi ile rekabet ve teknoloji alanlarındaki deneyimi Can Yıldız’ın müvekkillerine hızlı ve yüksek kalitede danışmanlık hizmeti vermesini sağlamaktadır.

    Can Yıldız, özellikle Türkiye’de yeni kabul edilen Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na ilişkin olarak da müvekkillere danışmanlık hizmeti vermekte olup uyum programları yürütmektedir. Bu konuda, özel ve kamu sektörü görevlileri ile yaptığı görüşmeler ve yayımlanmış raporları ile alanının önde gelen isimlerindendir. Can Yıldız kişisel verilere ilişkin olarak dünya çapında en büyük kurumlardan biri olan IAPP tarafından verilen CIPM ve CIPP/E sertifikalarına da sahiptir.

    Can Yıldız, İstanbul Barosu ve Law Society of England and Wales üyesidir.

  •  

    Sevil AtasoyProf. Dr. Sevil Atasoy 1949’’da, İstanbul’’da doğdu. Alman Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesi’nden mezun oldu, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı’nda biyokimya alanında uzmanlık ve tıp bilimleri doktorası yaptı, aynı dalda doçent ve profesör oldu.

    Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı’ndaki öğretim üyeliğinin yanı sıra, 1980-1993 arasında Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Kimyasal Tahliller İhtisas Dairesi başkanlığını, İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü’nün 1987-2005 yılları arasında müdürlüğünü yürüttü, biyokimya, kriminalistik ve kriminolojinin farklı  alanlarında lisans, yüksek lisans ve doktora dersleri verdi, tez danışmanlığı yaptı ve 2009’a kadar İstanbul Üniversite’sindeki öğretim üyeliğini sürdürdü.

    2005-2010 arasında Birleşmiş Milletler Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) üyeliği yapan Atasoy ve kurulun başkanlığını üstlendi. Halen Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı olan Sevil Atasoy, Şiddet ve Suçla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürlüğünü yürütmektedir.

    İki kez DAAD Alman akademik değişim programı bursu, ayrıca NATO, EMBO ve A.B.D. Hubert H. Humphrey başkanlık bursu alan Atasoy, İstanbul Üniversitesi’nin yanı sıra, Yıldız Teknik ve Bahçeşehir Üniversitelerinde, Türkiye Uluslararası Uyuşturucu ve Organize Suçlarla Mücadele Akademisi’nde, ayrıca BM Viyana Narkotik Laboratuvarı, Almanya Federal Kriminal Kurumu (BKA), Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Kaliforniya Kriminalistik Enstitüsü, Kaliforniya Üniversitesi Berkeley Kampusu Adli Bilimler bölümü,  Los Angeles Şerifliği Kriminal Laboratuvarlarında misafir eğitimci; Los Angeles RAND Corporation, Münih Ludwig-Maximilian Üniversitesi Fiziksel Biyokimya ve Adli Tıp bölümleri ile Stanford ve Emory Üniversiteleri Genetik bölümlerinde, ayrıca Bremen ve Münster Üniversiteleri Adli Tıp bölümlerinde misafir araştırıcı olarak çalıştı.

    BM Suç ve Uyuşturucu Ofisi UNODC, BM Narkotik Komisyonu CND, Avrupa Konseyi Pompidou Grubu, T.C. İçişleri ve Adalet Bakanlıklarının farklı komisyonlarında görev yaptı.

    Prof. Atasoy, olay yeri inceleme, kriminal laboratuvarların gelişmesi ve DNA analizlerine katkısı nedeniyle ulusal ve uluslararası ödüller aldı.

    Uluslararası hakemli dergilerde biyokimya, toksikoloji ve genetik alanında çok sayıda bilimsel yayını olan Atasoy,  2005-2009 arası, Hürriyet Gazetesi’nde “Delil Avcısı” adlı sayfada haftalık adli bilim yazıları kaleme aldı, CNN Türk’’te Suç ve Delil, HaberTürk’’te Acayip İşler tartışma programlarını yaptı, Kanal D’’de Okan Bayülgen i’le birlikte sunduğu Muhabbet Kralı programı İsmail Cem En İyi Talkshow Programı ödülünü kazandı. Yine Kanal D’’de, Kanıt adlı yüz bölüm süren polisiye dizinin konsept sahibi ve hikâye danışmanlığı ile sunuculuğunu üstlendi.

    Cardozo Hukuk Fakültesi’nde (New York) başlatılan Mağduriyet Projesi’nin Türkiye yürütücüsü, Kanıt Danışmanlık Tic. Ltd.  Şti. ve onun yayın organı kriminal haber portalı khaber.com.tr’nin ortağı olan Sevil Atasoy’un, Doğan Kitap’tan yayınlanan Labirent, Bu Ayak İzi Senin Dr. Watson, Karanlığa Yolculuk,Her Çikolata Yenmez, Kusursuz Cinayet Yoktur ve Yeraltındaki Melekler Yerüstündeki Şeytanlar adlı popüler adli bilim kitapları bulunmaktadır.

  • DSCF7208Jerusa Burmann Viecili Brezilya Federal savcısıdır.

    Hukuk eğitimini Santa Maria Üniversitesi’nde tamamlayan Burmann Viecili, yüksek lisanslarını Amazonia Üniversitesi’nde ve Sao Paolo Üniversitesi’nde tamamlamıştır.

    2015 yılından beri Petrobras soruşturmaları olarak da bilinen Car Wash Ünitesi’nin üyesi olarak kariyerine devam etmektedir.

  • Piyasaların düzenleyicisi, yatırımcısı ve şirket yöneticilerinin bakış açısından etik ve itibar, ile uyum programları konusunda farklı tarafların ortak yönlerini ortaya çıkarmaya çalışacağız.

  • Emre Çolakİstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1994 yılında mezun oldu. Birsel Ortak Avukatlık Bürosu’nda avukat olarak başladığı kariyerine, kurumsal ilişkiler alanında devam etti. Türkiye ve Yurtdışında Philip Morris International bağlı şirketlerinde çeşitli sorumluluklar üstlenmiştir.  Emre Çolak, 2011 yılından beri Türkiye başta olmak üzere, Balkanlar ve Doğu Avrupa coğrafyasında faaliyet gösteren Philip Morris International bağlı şirketlerinin uyum programları direktörlüğünü sürdürmektedir.

  • Ali Pandır1975 yılında Avusturya Lisesini, 1980 yılında da İstanbul Teknik Üniversitesini Yüksek Makina Mühendisi olarak bitirdikten sonra profesyonel kariyerine Koç Holding Arge Merkezi’nde başladı. 1983 yılında transfer olduğu Otokar şirketinde 1989 yılına kadar Üretim Müdürü olarak çalıştıktan sonra General Motors şirketine Türkiye Satış Sonrası Müdürü olarak katıldı. Daha sonra yine General Motors’a bağlı şirketlerde uluslararası kariyerine, 1992 – 1995 arası Opel Almanya Uluslararası Satış Sonrası Müdürü, 1995 – 1998 arası GM Asya Pasifik Operasyonları İş Geliştirme Müdürü, 1998 -2000 arası GM Çin Genel Müdürü, 2000 – 2005 arası GM Asya Pasifik Tedarik Zinciri Direktörü, 2005 – 2006 arası GM Endonezya Başkanı olarak görev yaptı. 2007 yılında katıldığı Fiat Grubunda 2012 yılına kadar Tofaş CEO’su, 2012 – 2013 arası Fiat Ülke Başkanı olarak çalışıp Erdemir Grubu’na Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO olarak geçti. 2017 yılı başında Erdemir Grubundan ayrıldığından beri muhtelif şirketlerde Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi ve Yönetim Kurulu Danışmanı olarak çalışmaktadır.

  • MUS_1608 copy1986 yılında A.Ü.Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan Koç, aynı yıl Türkiye İş Bankası A.Ş. Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda göreve başlamıştır.

    Ekim 1994 tarihinde İş Bankası Menkul Kıymetler Müdürlüğü’ne Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır. 03.01.1997 tarihinde, İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’nde Sermaye Piyasaları ve Portföy Yönetiminden sorumlu Birim Müdürü olarak göreve başlamış; 16.04.1999 tarihinde aynı kurumda Genel Müdür Yardımcılığı’na yükselmiştir. 11 Eylül 2001 tarihinde İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin Genel Müdürlüğü görevine atanan İlhami Koç, 28 Nisan 2002 yılında İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yapmaya başlamış; 11 yıl bu görevi yaptıktan sonra 2013 yılında Türkiye İş Bankası A.Ş. Genel Müdür Yardımcılığına yükselmiştir.

    Yurtiçi ve yurtdışı birçok banka ve şirketin yönetim kurulunda görev yapan Koç, 2014 yılında Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı olarak seçilmiştir. Bu görevi nedeniyle halen Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapmaktadır.

    İlhami Koç, 14 Kasım 2016 tarihinden itibaren Anadolu Anonim Türk Sigorta Şirketi Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır.

    Evli ve bir çocuk sahibi olan İlhami Koç, İngilizce bilmektedir

  • atilla koksalAttila Köksal, CFA, kariyerine 1985 yılında Princeton merkezli Center for International Financial Research şirketinde araştırma uzmanı olarak başlamıştır.

    1988 – 2001 yılları arasında Türkiye’nin önde gelen finans kuruluşlarında üst düzey yönetici pozisyonunda görev almış, yatırım bankacılığının yanısıra, aktif / pasif yönetimi fonksiyonlarının geliştirilmesi ve yeniden yapılanma konusunda çeşitli özel sektör ve devlet bankalarında danışman olarak görev yapmıştır. 2001 yılından beri Türkiye’nin önde gelen yatırım firmalarından Ünlü Menkul Değerler A.Ş’de yönetim kurulu üyeliği görevini sürdürmektedir.

    Borsa Istanbul, Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB), Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği (TKYD), Asia Forum for Financial Education (AFIE) gibi bir çok şirket ve kuruluşta başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği yapmış olan Köksal, 2011 yılından beri CFA Institute Yönetim Kurulu üyesidir.

    Sosyal sorumluluk alanında Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği (FODER) Başkan Yardımcısı, İstanbul Erkek Liseler Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve Türkiye Dünya Doğal Hayatı Koruma Vakfı Yönetim Kurulu üyesi olan Köksal İstanbul Erkek Lisesi, Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Fakültesi ve Drexel Üniversitesi MBA program mezunudur.